Иракчанинът Низар Сихи бил осакатен, след като група младежи го хвърлили от мост

Преди 9 месеца 32-годишният иракчанин Низар Сихи е зверски пребит и хвърлен от мост в София от група скинари. В резултат на това кракът му е толкова натрошен, че не може да ходи. Нужна са операция и рехабилитация, но той няма средства.

 

Вече девет месеца кошмарната нощ, в която той чупи крака си, не излиза от съзнанието на Низар Сихи. Иракчанинът се връща на злополучния мост в София и всеки път, когато усети болка в крака си или се опита да ходи. След нападението е опериран, но това не му помагат да проходи отново.

 

Прекарва пет месеца в стая в Центъра за бежанци в новозагорското село Баня. При опит да стане обаче пада и си чупи крака отново. Следва нова операция, с която му поставят железен фиксатор. Той трябва да бъде махнат след 2 месеца, но това не става, защото са нужни 1400 лева за трета операция, които той няма.

 

Теньо Арабаджиев е човекът, който всеки път го взима с кола, води го на лекар в Стара Загора и го връща обратно. Той и останалите успяват да съберат и парите във Фейсбук. „Над 30 човека от България и чужбина откликнаха. Имаме уверението на лекар в Стара Загора, че пирон в крака му ще има този нужен ефект на стабилност и след една адекватна рехабилитация да ходи отново”, казва той.

 

За нея също ще трябват пари, които нито Низар, нито приятелите още имат. Но са убедени, че ще ги съберат. Потърпевшият казва за хората, които са му помогнали, че му напомнят за приятелите му в Ирак, които може би никога повече няма да види.

 

Който има възможност да помогне, може да получи информация във Фейсбук страницата „Приятели на бежанците” или с дарение на:

 

Дарителска сметка в USD: IBAN: BG75UNCR70001520346941 BIC: UNCRBGSF

Дарителска сметка в BGN: IBAN: BG83UNCR70001520533134 BIC: UNCRBGSF

Титуляр на сметката СНЦ "Самаряни"

Paypal acount: admin@samaritans.bg

С текст на платежното нареждане: „за Низар Сихи - операция“