45 000 се събраха на Бузлуджа, към тях се обърнаха Станишев и Миков

Обединение на българските граждани под знамето на лявата идея и социалната справедливост – такава заявка направиха социалистите на традиционния си събор на връх Бузлуджа. Съборът преминава под мотото „Силна БСП – единна левица”.

Още по темата

 

Пред 45 000 социалисти президентът на ПЕС и до скоро лидер на БСП Сергей Станишев заяви, че социалистическата партия е силата, доказала, че работи за хората и изгражда България, създава работни места, дава шанс на младите, която създава справедливост, предаде БГНЕС.

 

„За годините, в които управлявахме сме направили много повече за България от всяка друга партия, която е била на власт и искам да убедите хората с фактите, цифрите и реалните промени, които са се случили в живота им”, призова Станишев, който е убеден, че на 5 октомври всички социалисти ще докажат, че левицата е силна и дава шанс на страната.

 

Президентът на ПЕС бе категоричен, че сме свидетели на негласна коалиция между ГЕРБ, президента Росен Плевнелиев и ДПС, към която се присламчват и други политически сили.

 

„Тази коалиция е неофициална, израз е на задкулисието и сделка за икономически и политически сметки на гърба на хората. Няма да допуснем те да ограбят България! На тези избори става дума за държавата и съдбата на всеки един от нас”, обясни Станишев.

 

„123 години лявата идея се носи в сърцата и делата на българските социалисти”, заяви на свой ред Михаил Миков, който отправи първото си обръщение към социалистите на Бузлуджа като новоизбран лидер на Столетницата.

 

„България е разделена от прехода, в който капиталът трупаше, а трудът оцеляваше. Разделена в поколенията, в различните линии. Затова БСП има големия дълг да обедини българските граждани под знамето на лявата идея и интересните на българските граждани”, подчерта Миков. Според него лявата идея е кауза и няма никакъв интерес, който да бъде поставен по-високо от нея.

 

„Бузлуджа е символ на нашето единение и сила да преодолеем трудностите. Октомври не е бой последен, а борба по пътя, за по-добра и по-искрена България и по-отговорна БСП”, категоричен беше новият председател.