Купеста облачност ще има на отделни места в планинските райони и Западна България

В понеделник съществени валежи над страната не се очакват. През нощта ще бъде ясно, а утре предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони и в западната половина на страната е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.

 

Максималните температури в повечето места ще са между 31° и 36°, в София около 30°.
Над Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър.

 

Максималните температури  на въздуха ще бъдат между 30° и 32°. Вълнението на морето ще е 2- 3 бала. Температурата на морската вода е около 27°.


Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста  и купесто-дъждовна облачност. Само на отделни места предимно в западната половина на страната ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури по върховете ще са между 10 и 20 градуса.


Във вторник ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще се задържи горещо с максимални температури между 31° и 36°.


В сряда и в четвъртък за съжаление в Западна и Централна България, отново ще се създадат условия за временно интензивни превалявания и гръмотевични бури. Предимно слънчево ще се задържи времето над Източна България.


В петък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще превали и на места в Източна България, но валежите ще са по-слаби.


В събота въздушната  маса над страната ще се задържи неустойчива и на места отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg