В общественото пространство вече се завъртяха някои имена за служебния кабинет

Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви структурата, състава и приоритетите на служебното правителство във вторник. 

 

На 5 август от 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 се очаква да стане ясно кои са хората в служебния кабинет. 

 

Миналата седмица Нова ТВ научи, че в служебния парламент ще има представител на гражданското общество, а двама вицепремиери ще отговарят за социалните въпроси.

 

В общественото пространство обаче се завъртяха някои имена за служебния кабинет.

За служебен премиер най-обсъжданото име е това на проф. Георги Близнашки, който преди броени дни потвърди, че е водил такива разговори и е дал принципното си съгласие. Все още обаче няма окончателно решение.

 

Калин Христов остава най-вероятният служебен министър на финансите. Съветникът на президента по икономическите въпроси Евгени Ангелов е едно от имената, свързани с поста министър на икономиката, заедно с това на Трайчо Трайков.

 

Очаква се Екатерина Захариева, която вече е била член на служебното правителство на Марин Райков, отново да заеме поста на регионален министър. Бившият директор на ДФЗ Румен Порожанов пък се спряга за земеделски министър.

 

Ново име в списъка е това на Евгени Каракановски, който се очаква да поеме транспортното министерство. Той не е политик, а работи в бранша на телекомуникациите. Даниел Митов от Реформаторския блок, човек с международен опит, е един от спряганите за нов външен министър, наред със Соломон Паси. Евдокия Манева и Йордан Христосков са спряганите лица съответно за министър на екологията и за социален министър. За момента са водени само разговори, окончателният списък ще стане ясен до броени дни.