Антоан Божилов и Денислав Коджабашев са двама от медалистите на игрите в Лондон

С победа се върнаха българските състезатели от Световните игри за младежи с физически увреждания, проведени във Великобритания този август. 

 

Антоан Божилов и Денислав Коджабашев са двама от медалистите на игрите в Лондон, които завършиха на 8 август тази година. Антоан е лекоатлетик и се върна в България с бронзов медал за скок на дължина и златен медал в щафетата 4 х 100 м.

 

Любовта на Антоан към спорта и удовлетворението, което му носи, го кара да си поставя все по-високи цели. 

 

„Следващите ми цели са да пробия при мъжете и разбира се - Олимпиадата в Рио през 2016. Със сигурност ще дам всичко от себе си. Искам да благодаря на председателя на Параолимпийската асоциация Илия Лалов, който ни предоставя възможност да участваме на тези състезания и да носим герба на гърдите си”, каза Антоан.

 

Подобно на Антоан, Денислав Коджабашев също иска да представи България на Световните параолимпийски игри в Рио след  две години. Той е младата звезда на българския тенис на маса и вече има поредица от победи.

 

Денислав смята, че на последните игри не е срещнал сериозна конкуренция. Той вече е трети в европейската ранглиста за мъже и пети в световната. Денислав казва, че спортът носи истинско удовлетворение. Той съветва всеки, който изпитва трудности, винаги да е с главата нагоре.

 

Репортер: Виктория Миндова