И ГЕРБ ще обявят официално своите водачи този следобед

Днес трябва да станат ясни кандидат-депутатите на БСП и ГЕРБ. Социалистите редят листите си на пленум. Заседанието на „Позитано” 20 трябва да започне в 14 часа.

Още по темата

 

Междувременно в партийната централа тече заседание на Оперативното бюро на социалистическата партия, което очевидно изчиства последните спорни въпроси.

 

Полярни са очакванията за това заседание. Според някои предстои дълъг и инфарктен пленум, изпъстрен с множество скандали заради решението на ръководството да наложи в определени региони водачи, които не се радват на особена популярност по места. Според други участници в пленума той ще протече гладко и тези въпроси ще бъдат оставени за друг път.

 

БСП се разтресе от сериозни скандали заради конфликти около водачите в Благоевград, Шумен, Пловдив – град и Пловдив – област, в София – област и във Враца.

 

Още преди седмица социалистическата партия обяви по-голямата част от своите водачи. Тези, около които нямаше особени спорове, са новоизбраният председател Михаил Миков, който ще води в 25 избирателен район в София и във Видин. Стефан Данаилов, също доста безспорно име в левицата, ще води в 24 избирателен район.

 

Бившият военен министър Ангел Найденов поема Варна, а в Пловдив – област водач ще бъде „сивият кардинал” на левицата Димитър Дъбов. „Острието” Мая Манолова ще води в Кюстендил, а в Кърджали – техният отколешен човек там - Милко Багдасаров.

 

Очаква се днес в 14 часа ГЕРБ да обявят официално своите водачи на листи.