Предстои да започне работа комисия за оценка на щетите

"Имаме предписание на Регионалната здравна инспекция, че водата в Берковица не е годна за пиене. Бедственото положение в града ще остане в сила, докато не спре дъждът и нивото на река Берковска не се понижи". Това обяви пиарът на общината Теодора Иванова, цитирана от радио „Фокус” – Видин. Тя призова жителите на Берковица да използват бутилиран вода от търговската мрежа и обяви, че към момента нивото на реката се задържа без промяна.

 

"Имаме готовност за действия през нощта. Екипите ни работят съвместно с полицията и Гражданска защита. Надяваме се да можем да контролираме нещата и да няма приливна вълна от Балкана”, каза още Теодора Илиева.

 

Улиците, които са непроходими остават затворени, защото на места асфалтът е изкопан. Създадена е организация на движението в други части на града, за да могат хората безпроблемно да се приберат от работа.

 

"През почивните дни администрацията в Берковица ще работи, за да могат жителите на града, които са пострадали от наводнението, да подадат молби за помощи от дирекция „Социално подпомагане”. Предстои да започне работа комисия за оценка на щетите. На общинско ниво ръководството ще прецени в зависимост от щетите какви обезщетения ще получат най-тежко пострадалите. Открита е и дарителска света", добави още пиарът на Община Берковица.