Всички страни в нарушаването на правилата прехвърлят отговорността на някой друг

Разлепването на плакати и агитационни материали отново е водеща тема преди предстоящите избори. Често партиите и коалициите превишават правата си. Един и същи сценарий се повтаря на всички избори. Междувременно всички страни в нарушаването на правилата прехвърлят отговорността на някой друг.

 

Всичко започва от рекламни агенции и от големи печатници, където се подготвят плакатите на кандидат-управляващите. Всеки може да се рекламира. Въпросът е защо лицата на политиците се нареждат до концертните плакати. Нито едните, нито другите може да се разлепят навсякъде.

 

Понякога лицата на политиците ни очакват на неочаквани места. Любимата жертва на неправилно разлепените политически плакати са електрическите табла. Снимайки поредното облепено електрическо табло, случайно попадаме на герой от плаката.

 

„Моята задача очевидно е да стоя там на снимката, а не да лепя плакатите, така че някой го е залепил, явно това са хора от нашата партия”, каза Иван Жерков от АБВ. „Плакатите и тяхното почистване са изцяло задължение на политическите формации”, уверява Иво Пенев от Столичния инспекторат.

 

Част от плакатите така и не се почистват. На нарушителите се съставя акт, за да платят глоба. Те обаче се трупат, трупат се и новите плакати върху старите. А новата надежда за изчистени от политически плакати улици идва след изборите на пети октомври.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.