Специален съвет ще координира работата на екипите за борба с разпространяването на дрога

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че правителството му е решено да изкорени употребата на наркотици до 2023 година, информира турското англоезично издание "Хюриет дейли нюз", цитирано от БТА.


Правителството започва дългосрочна борба срещу разпространяването и използването на наркотици, която се състои от три етапа. Планира се да се състави и специален съвет, който ще координира работата на екипите за борба с разпространяването на дрога.


„Първият етап от борбата ще продължи до края на 2015 г., вторият ще бъде до 2018 г., а третият от 2019 г. до 2023 г., когато ще бъде 100-годишнината от създаването на Република Турция”, обяви Давутоглу след среща с министъра на здравеопазването Мехмет Мюеззиноглу.


„Борбата с наркотиците не е по-маловажна от борбата срещу тероризма. Дилърът на наркотици не е по-различен от един терорист. Както терористът не трябва да доближава до училищата, така и дилърът на дрога не трябва да го прави. Ще премахнем наркотиците от нашите училища и улици”, добави Давутоглу.