Според нея ситуацията след изборите ще е изключително трудна

„Тази кампания изглеждаше доста тиха и безинтересна. Но истината е, че този ход на служебното правителство да обяви 10% повишение на цената на тока е шамар за ГЕРБ”, каза в „Здравей, България” социологът Мирослава Радева от Института за социални изследвания и маркетинг.

 

От последното проучване, което е направено седмица преди вота, се вижда стабилизиране на малките партии. „Неочакван е растежът при „Атака”. Те вървят стремглаво нагоре и има голяма вероятност да влезе в парламента”, каза Радева. 

 

По думите й тези избори минават под знака на слаб интерес, слабо участие и слаба активност. „На малките партии им трябват по-малко гласове, за да прескочат 4-процентната бариера и вероятно това е причината да получим един много шарен парламент”, заяви тя.  

 

Проучването показва, че Реформаторският блок е в доста стабилна позиция. Стабилно стоят и „България без цензура”, и Патриотичният фронт, които са много близо до влизане в парламента.

 

„Според нашите данни АБВ е на много ниски нива и няма да влезе в парламента”, каза Радева.

 

Според нея ситуацията след изборите ще е изключително трудна. „Възможно е политическата нестабилност да продължи”, коментира тя.

 

Повече по темата гледайте във видеото.