52% от посетителите на сайтовете за запознанства са жени, а 47% – мъже

20 милиона души във Великобритания посещават сайтове за запознанства всеки месец. Това е само един от фактите за хората, които залагат на онлайн срещите, пише БГНЕС.

 

52% от посетителите на сайтовете за запознанства са жени, а 47% – мъже. Това означава, че шансовете за намиране на нова половинка съвсем не са малки, а вероятността от раздяла, както и при всички останали връзки, е 50:50.

 

Оказва се, че жените излизат средно на 4 онлайн срещи годишно, а господата – на 6, а една на всеки 5 връзки във Великобритания започва по интернет.

 

Въпреки продължителната кореспонденция в сайта, първата целувка обикновено идва на втората среща на живо. На първа среща най-важно е физическото привличане според 54%, а на второ място според 46% от анкетираните е характерът. 71% от хората споделят, че вярват в любовта от пръв поглед.

 

46% от хората за първи път се виждат за по едно питие, но с възможността за вечеря по-късно. 53% смятат, че онлайн срещите са по-добри от другите начини за намиране на нов партньор, а според 59% това е хубав начин да срещнеш нови хора.