Фотосът намери място във филма „Пазителят” с Мерил Стрийп

 

Снимка от протестите срещу кабинета „Орешарски” стигна до Холивуд. Това е фотографията, в която плачещо момиче е хванало за раменете полицай. Снимката набра популярност и беше разпространена в целия свят. И в крайна сметка намери място във филма „Пазителят” с Мерил Стрийп.


В света на филма „Пазителят” различията са забранени. Всичко е черно и бяло, няма победители, няма и губещи. Един свят без емоции и без спомени. Обществото е забравило какво е конфликт, война, бедност. Докато не се разкрива една голяма тайна.


Главният герой Джонас се запознава със спомените, които общността крие. Така едно от нещата, които вижда, е снимката от протестите у нас преди две години. Тя стана популярна като кадър, запечатал емоционален момент между недоволни граждани и органите на реда.


„Особено е усещането. Доста бях изненадана като разбрах преди месец сигурно, някакъв непознат човек ми писа във Фейсбук: „Ти знаеш ли, че те има в холивудска продукция” и бях доста изненадана”, обяснява Десислава Николова.


На точното място в точния момент. Популярната снимка е дело на фотографа Стефан Стефанов.


„Съвсем случайно предполагам са попаднали на тази снимка. Като цяло ми казаха, че е добър пример точно за тази част, която представя куража на хората”, обяснява фотографът Стефан Стефанов.


Филмът „Пазителят” е бил в кината у нас през септември. Самата Деси още не го е гледала, така че ще навакса своята секунда в Холивуд по друг начин.


Повече по темата гледайте във видеото.