Купуват си обзавеждане, но не го получават

 

Десетки клиенти са били измамени от търговец на мебели във Варна. Хората са завлечени общо с около 50 хиляди лева

 

Преди три месеца Лъчезар си поръчва цялостно обзавеждане за дома на стойност над 7 хиляди лева. Сключва договор с варненския представител на голяма фирма. В средата на октомври плаща последната вноска, но дни по-късно разбира, че мебели няма. Представителят и голямата фирма са прекратили договора си.

 

В подобна ситуация са над 60 потребители на мебелната марка. Някои са дали капаро, но има и такива, които са платили цялата сума. Всички клиенти обаче имат сключен договор с представителя на марката за Варна - фирма „Сторай“ ЕООД. 

 

От мебелната компания обясниха за „Здравей, България“, че заради некоректно отношение франчайзният договор на „Сторай“ е прекратен, а магазинът във Варна е изваден от рекламните материали на компанията още през месец юни. 

 

Измамените клиенти винят за ситуацията и двете фирми.

 

От мебелната компания обясняват, че представителят „Сторай” купува мебелите от тях и затова хората трябва да си търсят правата от варненската фирма. Предложението от София е хората да закупят мебелите отново, този път на заводски цени с безплатна доставка до Варна.

 

Хората обаче искат или мебели, или възстановяване на парите.

 

60 жалби има в Комисията за защита на потребителите. По пет от тях клиентите и варненската фирма са се споразумели и парите са върнати. Останалите обаче засега нямат този шанс - от септември "Сторай" не може да бъде открита вече дори от инспекторите. 

 

Екипът ни потърси управителя на фирмата „Сторай“ ЕООД Константин Стоилов, но не го открихме нито на адрес на фирмата, нито в магазина, който е затворен от 30 октомври.

 

Репортер: Нивелина Няголова