Така ще се намали влиянието на ДПС, твърди депутатът от Патриотичния фронт

 

Реално е въвеждането на задължителното гласуване. По този начин ще паднат онези, които са в списъците, но не гласуват и ще се намали влиянието на ДПС ”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” заместник-председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валентин Касабов.

 

"Реформаторите искат референдум, но това ще натовари бюджета, но важното е, че има политическа воля за въвеждането на задължителното гласуване и започваме работа по въпроса", каза още той. Касабов коментира и че трябва да се намали цената на тока и трябва да се направи ревизия на договорите с ЕРП-тата. 

 

Той коментира и обвиненията на своя колега, депутата от Патриотичния фронт Велизар Енчев. Вчера Енчев разказа, че е бил подложен на много тежка критика от страна на колегите си заради изказването си в петък против правителството на Бойко Борисов.

 

„Валентин Касабов отправи към мен заплахи за физическа саморазправа, имаше вулгарни нападки по мой адрес. Всички депутати от парламентарната група бяха принудени и всички, с изключение на мен, подписаха молба до председателя на Народното събрание, с която искат да напуснат парламент. Тази молба се връчва на съпредседателите на парламентарната група и те по свое усмотрение могат да отзоват депутат от Народното събрание", заяви Енчев вчера.

 

Ние си познаваме Велизар Енчев, той е доста емоционален, няма драма, има малко драматургия. Ще има и втора, и трета серия”, заяви Касабов. „Той е малко по-емоционален. Това е все едно да се прави новина всеки път, когато Тити Папазов плаче. Ние не се изненадваме от реакцията на Велизар Енчев. Той така си реагира. Санкцията срещу него заради това, че е по-емоционален, беше забележка, но аз гласувах „въздържал се”, заяви още заместник-председателят на парламентарната група на Патриотите.

 

Той обаче призна, че подписване на молби за напускане на парламента е имало. „Това са стари парламентарни практики”, коментира Касабов. „Това е чисто морален акт, но той няма никаква правна стойност. Всички я подписаха, включително и началниците, но решението ще се взима от цялата парламентарна група”, заяви той.