Над 300 души работят по подготовката на гала вечерта

Ексклузивно по Нова. За първи път специалният ринг, на който Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще спорят за световната титла в професионалния бокс. Трескавата подготовка два дни преди големия двубой. Следим я от Хамбург и София.


Подготовката на 16-хилядната зала „Арена О2” в Хамбург е в разгара си. Боксовият ринг вече е изграден до голяма степен, но още прeди мача в събота ще бъде разглобен.


„В петък ще има хокеен мач от германската лига и ще махнем сега ринга и техниката, защото това сега е репетиция. Хокея е в петък вечерта и след това започваме пак да изграждаме ринга, да редим техниката”, обяснява Инго Рхоба от отдел „Бокс” в RTL.


Над 300 души работят по подготовката на гала вечерта.


„Имаме една централна камера, която гледа фронтално към ринга. Имаме една камера високо, която ще снима опонентът му. Имаме пълно покритие. Имаме 16 камери. Плюс камера паяк, която се движи по цялата зала на високо и обикаля от всички страни – ринга, публиката. Имаме включително и дрон”, обяснява Томас Бекман, мениджър продукция в RTL.


Преди началото на големия мач ще има шоупрограма и още няколко по-малки боксови мача. Организаторите обещават много атрактвини изненади, светлинно, музикално шоу и незабравими усещания. Боксьорите нямали специални изисквания.


„Владимир Кличко ми каза преди време, че ако може да си промени живота иска да бъде рок звезда, като вокала на „Red Hot Chili Peppers”. Всъщност, Владимир винаги излиза на сцената на фона на тяхна песен”, казва Инго Рхоба от отдел „Бокс” в RTL.


Преди мача обаче двамата боксьори се заканиха един на друг.


„Аз се надявам, че той ще дойде на пресконференцията след мача, защото имам да му казвам нещо важно”, закани се Кличко.


Всички билети вече са продадени. Очаква се Кубрат Пулев и Владимир Кличко да излязат на сцената около полунощ българско време.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортери Богомил Грозев и Емил Здравков 

 

Тази събота (15 ноември) Нова ще излъчи на живо най-дългоочаквания сблъсък на боксовия ринг – битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория. Студиото с водещ Емил Здравков ще започне точно в 23:00 часа.