Кобрата показа непримиримост, но издържа само 5 рунда

 
Дългоочакваният боксов мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко приключи с убедителна победа на украинеца. Той нокаутира Кобрата в петия рунд с ляво кроше и нанесе първа загуба на българина в професионалния бокс. 
 
38-годишният украинец защити световната си титла на Международната боксова федерация /IBF/, но бе мощно освиркван от феновете в "О2 Арена" в Хамбург. Той продължава да няма поражение на ринга в последните 10 години.  
 
"Българинът не се предава никога, продължаваме напред. Кличко имаше късмет", заяви Пулев на ринга секунди след тежкото поражение. 
 
Двубоят бе предаван на живо по Нова Телевизия. Първоначално той трябваше да се проведе на 6 септември, но в последния момент Кличко го отложи заради контузия.
 
 
Ето и как се разви срещата: 
 
 
Рунд 1 - прекрасна серия от удари на Пулев, ляв прав в лицето на Кличко! Последва обаче мощно кроше на украинеца, Кобрата на двата пъти е на земята! Какво начало на мача!
 
Рунд 2 - Пулев е видимо добре, въпреки че на два пъти изпадна в нокдаун. Проблемите обаче продължават - десен удар в главата на българина, който е подкрепян мощно от трибуните с възгласи "Българи, юнаци!"
 
Рунд 3 - Кобрата стабилизира представянето си, а двамата боксьори залагат на тактическо надлъгване. Последва невероятно кроше на Кличко, а след него украинецът отново повали опонента си на земята. Кръв по лицето на Пулев, който видимо изнемогва. 
 
Рунд 4 - Чудесен десен прав на Пулев, който се опитва да вземе инициативата и да разколебае своя противник. Последва и ляв прав в лицето на 38-годишния Кличко. Силна игра на българина, но секунди преди края на рунда, украинецът вкарва ляво кроше. 
 
Рунд 5 - Двамата си разменят няколко тежки удара, Пулев продължава да демонстрира непримиримост. Кобрата избухва с мощен удар, но секунди по-късно е нокаутиран! Край на мача, Кличко печели!