Огънят избухна снощи в бивш завод за електроника

 

Потушиха огромен пожар край морето. Огънят избухна снощи между Равда и Несебър в двора на изоставен завод за електроника. Цяла нощ догаряха отпадъци. Няма данни за пострадали хора. 

 

В овладяването на пожара се включиха пет противопожарни автомобила с близо 20 огнеборци от Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас, Поморие и Несебър. Охраната на обекта продължава и днес.

 

В района, който е граничен между две Несебър и Поморие, все още силно се усеща миризма на изгоряла пластмаса, както и във въздуха се носи пепел от пожара.

 

Въпреки уверенията, че на мястото на големия пожар от снощи ще има автомобил на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, за да замери нивото на запрашеност на въздуха, такъв днес не се вижда.

 

Повторният полицейски оглед приключи.

 

Пожаро-техническите експерти ще свършат своята работа и във възможно най-кратък период от време ще можем по категоричен начин да заявим дали се касае за умишлен пожар, или за действия, които са в резултат на късо съединение или така на случайни събития”, заяви Цветелина Рандева, говорител ОД МВР-Бургас.