Повечето от депутатите не бяха доволни от качеството на операцията

 

Остри критики и скандал на секретното изслушване на шефа на ДАНС в парламента. Владимир Писанчев даваше обяснения за акцията в Южна България срещу радикалния ислям.

 

Няма директна терористична заплаха за България”, заяви Писанчев. Според депутатите обаче изслушването му било безсмислено.  Вместо яснота по случая с обвинените за проповядване на антидемократична идеология и война, разясненията на Писанчев предизвикаха единствено искане за оставката му. Той го отклони и поиска законодателно съдействие от държавата. 

 

Председателят на ДАНС обаче призна, че страната ни е изложена на риск от радикален ислям. „Имаме конфликт, който се разраства. Имаме реална заплаха. В момента конкретни заплахи за държавата няма. Но като цяло обстановката се напряга с всеки изминал момент и ние трябва да реагираме като държава – институционално и законодателно”, заяви Писанчев. 

 

„Той не беше в състояние да отговори на въпроси, които му бяха зададени. Като председател на ДАНС той трябваше да отговори поне с уважение към народните представители, които му задаваха въпросите.  Писанчев каза, че е имало изтичане на информация”, коментира депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов.  

 

 „Бяхме свидетели на фарс, чиято цел е да се изведат основания за изграждането на ислямски център”, заяви след изслушването депутатът от Атака Магдалена Ташева.