Тенисистът е направил предложението след дългогодишна връзка

Тенисистът Анди Мъри ще се жени за дългогодишната си приятелка Ким Сиърс. Хора от екипа на бившия шампион на Уимбълдън и на Откритото първенство на САЩ потвърдиха за годежа на двамата, предаде БТА.

 

Мъри е предложил брак на 26-годишната Ким Сиърс миналата седмица с пръстен с диамант, който той сам е избрал. Тя веднага е казала "да", съобщава „Дейли Мейл”.

 

Двойката се запозна през 2005 г. на Откритото първенство на САЩ и успя да запази отношенията си в тайна изнестно време. Връзката стана ясна, когато Мъри печели първия си турнир. Това се случва в Калифорния през 2006 г, и той изтича през тълпата, за да целуне половинката си.

 

По-рано 27-годишният шотландец обяви предстоящи промени в професионален план около себе си, които включват раздяла с помощник-треньора Дани Валверду и фитнес-треньора Джез Грийн. 

 

Мъри назначи французойката Амели Моресмо през юни за свой треньор, три месеца след раздялата си с чешката легенда Иван Лендъл. Позицията на Моресмо не изглеждаше гарантирана след поражението от Роджър Федерер с 0:6, 1:6 на финалите на АТР в Лондон. 

 

Но жертвата явно е Валверду, с който са приятели от повече от 10 години, заедно израснали в една академия.