Пет години финансов шеф плащал по-малко отколкото струва пътуването му за влака

Лондонски банкер получи забрана да работи във финансовата индустрия, след като бе хванат да върши измами с билети за пътувания с влак, предаде БТА.

 

Британската Служба за финансов контрол посочи в изявление, че Джонатан Бъроус е 
получил забраната, защото поведението му е било неприемливо.

 

Бившият директор в компанията „БлекРок” се качвал на влака в Стоунгейт за ежедневното си пътуване и, след като пристигал на гара „Кенън стрийт” в Лондон, плащал само по 7,20 лири за жп превоза, вместо пълния размер за него от 21,50 лири, казаха длъжностни лица от железниците.

 

Бъроус е изплатил на компанията оператор на жп линията „Саутистърн рейлуейз” сумата от 43 000 лири в рамките на извънсъдебно споразумение.

 

Нейна говорителка каза, че според компанията той е вършил това в продължение не повече от пет години. Накрая бил хванат от контрольори на гара „Кенън стрийт” на 19 ноември миналата година.

 

Сумата, която компанията е поискала да й бъде изплатена от Бъроус, била изчислена от нея въз основа на цената на пътуването в едната посока.

 

По този начин споразумението му е струвало с около 20 000 лири повече, отколкото ако си беше купувал сезонни билети за пътуване.

 

Банкерът напуснал поста си на управляващ директор на „БлекРок асет мениджмънт инвестор сървисиз” по-рано тази година, след като се разбрало за измамата с билетите.