Гигантско кристално кълбо ще посреща празнуващите на "Таймс скуер"

Градът на небостъргачите е готов за своето новогодишно тържество, след като гигантското кристално кълбо бе тествано във вторник на "Таймс скуер", където ще се съберат около един милион празнуващи, пише БТА.

 

Работници разгънаха дебели кабели, за да може 5,3 тонната кристална топка да може да се придвижи нагоре и надолу по своята ос.

 

"Годината 2014 беше много трудна за мнозина от нас, така че ще я изпратим с подобаващи тържества и без особено съжаление", заяви Джефри Страус, президентът на "Алианс Таймс скуеър", който организира тържествата на култовия площад.

 

Райън Сийкрест ще бъде водещ на обратното броене преди настъпването на новата 2015 г. Сред поканените на шоуто изпълнители фигурират Тейлър Суифт, Идина Мензел, "Флорида Джорджия лайн" и "Меджик". Когато стрелките посочат полунощ и кристалната топката се спусне, 1 тон конфети ще бъдат изсипани на площада.

 

Веднага след приключването на празненството службите по чистотата ще чистят без прекъсване площада, докато не го освободят от очакваните 50 тона отпадъци - конфети, хартиени шапки и опаковки от храна и напитки.