Все повече хора са съгласни да отдават безплатно селските си къщи срещу грижа за тях

 

Да живееш в семейна къща под наем без да плащаш наем - Това чудесно празнично предложение се появява в сайтовете за безплатни обяви и набира все по-голяма популярност. Така собственици на имоти търсят най-добрия стопанин на селски къщи във времето, когато не живеят там.

 

Петър Петров е от свищовското село Българско Сливово, но от дълги години живее със съпругата си в съседното село Славяново. Във фамилната  къща през повечето време от годината не живее никой, затова често се налага двамата да пътуват, за да я наглеждат. И така до деня, в който решават, че неизползваемия имот всъщност може да се превърне в идеалния дом за някое семейство.

 

В семейната къща има всички условия за живот - четири стаи, кухня, санитарен възел, както и голям селскостопански двор. И за всичко това семейство Петрови не иска пари, а само добри и разбрани хора, които да станат временни, но добри стопани на дома им.

 

За да бъдат напълно сигурни в отдаването на своя имот на непознати хора, двамата вече са подготвили и предварителни договори. Все още няма наематели, но семейство Петрови са убедени, че в най-скоро време ще намерят подходящите собственици и в селската им къща отново ще закипи живот.

 

Репортер: Юлияна Цанева