Журналистът Иван Бакалов: Никаква толерантност към подслушвачите

 

„Очевидно службите не са такива каквито ни трябват, каквито трябват на едно съвременно общество. Изобщо не е късно отново да се постави въпросът за лустрацията. Голяма част от ръководните кадри в МВР в момента са хора, които едно време са работили в управленията на Държавна сигурност”. Това заяви в предаването „Здравей, България” журналистът Иван Бедров по повод информацията, която се появи, че МВР е подслушвало протестиращите срещу кабинета „Орешарски”.

 

Журналистът Иван Бакалов пък призова за никаква толерантност към подслушвачите. 
Въпреки това той има съмнения в думите на ген. Атанас Атанасов. 

Още по темата

 

„Мога да повярвам, че МВР е вършило всякакви беззакония във всякакви периоди. Мога да повярвам, че са способни на всякакви далавери. Обаче не мога да повярвам на генерал Атанасов. Той постоянно пуска някакви такива, в един или друг момент. Цялата му политическа кариера е изтъкана от такива интриги със службите”, заяви Иван Бакалов.

 

„Получава се нещо смешно – подслушвачите ми са много по-добри от подслушвачите ти. Това МВР, което подслушваше по времето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов – тези са добри и прокуратурата ги оправда. Сега обаче е страшно престъпление”, заяви още Иван Бакалов.

 

Според него най-малко 50 души от ДАНС трябва да правят профили, за да проследят 2 000 души. 

 

За момента доказателства за това, което казва ген. Атанасов, няма. Но ако се докаже, това ще бъде най-гнусното и гадна афера, пред която Цв.Цв. ще бъде жалък аматьор”, смята журналистът Владимир Йончев. „2083 профила - това означава, че в МВР работят четене на Фейсбук”. 

 

Според Иван Бедров още по-притеснително е, че МВР участваше в пропагандната кампания срещу протестиращите. 

 

Бяха изпращани опорни точки, в голяма част от медиите хора бяха атакувани с милиционерски изречения, които журналисти няма да напишат”, заяви Бедров.

 

Целия разговор гледайте във видеото!