Осем катастрофи се случиха само за ден

Черна серия на пътя. Осем катастрофи се случиха само за ден. Един човек загина, а три деца и четирима възрастни пострадаха при адски сблъсък край Симитли.

 

От началото на годината, само за 47 дни, по пътищата на страната са загинали 70 души. Най-много катастрофи стават на международния път за Гърция Е79 през Кресненското дефиле. А най-често причините за инцидентите са несъобразената скорост, следвана от неправилното изпреварване и употребата на алкохол.  

Още по темата

 

 Рано сутринта след почивка в Банско израелски туристи пътуват към летището в София. Докато се опитва да изпревари камион, микробусът им се удря челно в друг микробус. 

 

Прибирахме се от ски ваканция в Банско и не разбрах много, защото спях, но като се събудих всичко беше счупено и шофьорът до мен беше смачкан на седалката си. Жена ми пищеше, защото си беше счупила крака, а децата също пищяха. Видях и другата кола, която също беше смачкана”, споделя Леонид Каролински. 

 

При удара на място загива водачът на отсрещния микробус. Шофьорът на туристите е с опасност за живота. При него са се возили четирима възрастни и три деца. Всички са настанени в болница за 24 часа. 

 
Трите дечица на възраст между 8 и 10 години се намират в хирургията при нас. Общо взето те са с мекотъканни травми от коланите по гърдите и по коремa, засега данни за някакви вътрешни разкъсвания няма”, поясни д-р Димитър Димитров.  

 

Това е поредна катастрофа в този участък. Пътят за Гърция беше затворен за часове. 

 

Камион с турска регистрация се преобърна на главния път Велико Търново-Русе и падна в река Янтра край село Самоводене. Вероятно шофьорът е загубил контрол над волана. Той е невредим, няма и други пострадали. Тирът е превозвал авточасти. 


Отново рекордьор по промили зад волана. 34-годишен поляк причини катастрофа с материални щети в село Струмяни. Дрегерът е отчел, че шофьорът на камиона е карал с 4,39 промила алкохол. 

 

Заради няколко леки катастрофи- големи задръствания в София. Зрители на Нова изпратиха снимки на удар между автомобили и автобус на градския транспорт. За щастие без жертви.