Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване на 50 000 лева.

 

С решението си магистратите потвърждават изцяло присъдата на Софийски градски съд от 26 май миналата година, с която Цветанов бе признат за невиновен по обвинение за длъжностно присвояване. Решението на САС подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

 

БГНЕС припомня, че по делото, по което бившият вътрешен министър е подсъдим за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, Цветанов бе оправдан на първа инстанция.

 

Според обвинението бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР в общ размер на около 50 000 лева.

 

По това дело Софийски градски съд оправда Цветанов. Веднага след това един от прокурорите по делото - Калоян Ангелов, заяви категорично, че тази оправдателна присъда ще бъде протестирана.