Март започна с много слънчево време, но и много вятър

Март започна с много слънчево време, но и много вятър. Следобед обаче от северозапад ще започне увеличение на облачността, но денят ще се задържи без валежи. Вятър ще нахлуе от юг, но ще бъде топъл, и слаб. Термометрите в сряда показват между 8° и 13° градуса, но се предвижда месец март да покаже и най-високите температури достигащи до 21°- 24° градуса. Това затопляне няма да облагодетелства зимните курорти, но прогнозата за времето в планините дава надежда за запазването на снежната покривка поне до началото на месец април в по-високите места, така като и заледявания по пистите в по-ниските.

 

Над планините началото на деня също беше много слънчево. Следобед и там облаците ще се увеличат, но превалявания са малко вероятни.

 

Утре в Източните райони ще духа умерен югоизточен вятър и там температурите ще са високи, докато в Западните вятърът ще е северозападен и с него ще прониква студен въздух. Още от сутринта в Западна България ще завали дъжд, като постепенно валежите ще обхванат и централните, а до вечерта и Източните райони. Очаква се валежите в равнините през месец март да достигнат 35-50 литра на квадратен метър, а в планинските райони - 55-90 литра.

 

В петък ще е предимно облачно и дъждовно, като на места, главно в източните части, валежите ще са значителни. Валежите ще отслабнат, но продължаващото застудяване на места в Западна България дъждът ще премине в сняг. В началото на следващата седмица ще продължи да нахлува студен въздух.