Лалова, Ефтимова и Димитров на полуфинал, Петрова - на финал

Ивет Лалова и Инна Ефтимова ще бягат на полуфиналите на 60 метра. И двете ни спринтьорки се класираха по място в следващия кръг, като Лалова завърши трета в серията си за 7.26 секунди, докато Ефтимова зае четвърто място в своята пресявка със 7.37. Най-добър резултат постигна европейската шампионка на открито Дафне Шиперс. Холандката бяга 7.07. 

При мъжете Денис Димитров записа личен резултат - 6.65 секунди и той също ще бяга на полуфинал. Най-бързият българин зае второ в серията си. Най-добър резултат в първия кръг постигнаха британците Килти и Юджа. И двамата бягаха по 6.57 секунди.

Полуфиналите и финалите на 60 метра при мъжете и жените са в утрешния последен ден на Европейското първенство по лека атлетика в зала. 

В тройния скок Габриела Петрова постигна нов отличен резултат – 14.21 метра. Това се случи още в първият ѝ опит, с който тя покри квалификационна норма за участие във финала. В същата дисциплина Андриана Бънова не стартира заради болки с ахилеса. Финалът на тройния скок за жени е утре от 17:25 ч.

Междувременно стана ясно, че Силвия Дънекова ще бяга директно на финал на 1500 m, тъй като първият 
кръг на дисциплината бе отменен, заради по-малкия брой заявени в нея участнички. Така Дънекова ще стартира за първи път на първенството в Прага в последния му ден. По програма финалът на 1500 m e утре от 17:10 ч.