Втора поредна загуба на Червените в "А" група

Лидерът в „А” група ЦСКА допусна втора поредна загуба в първенството. Червените отстъпиха с 0:1 в домакинството на Берое. Успехът бе исторически за старозагорският тим, който никога не бе печелил гостуване на своя съперник в София. 

 

Мачът бе пред отлагане заради обилния снеговалеж, но с помощта на феновете, теренът на стадион „Българска армия” бе почистен навреме. Заради тежките условия за игра, срещата очаквано не предложи качествен футбол. 

 

През първото полувреме изстрели на Кукоч бяха основната заплаха за вратата на Берое. Хърватинът не намери целта в 11-та минута, а след още толкова шутът му се отби в защитник и бе отклонен в ъглов удар от Макенджиев. Въпреки двете ситуации, гостите действаха изключително дисциплинирано в защита и разчитаха на бързи атаки, за да достигнат до попадение. Именно при една от тях, шут на Мапуку бе спасен от Дивиш, а в продължението на първата част, Керкар пропусна от чудесна позиция. 

 


След почивката, играта на ЦСКА продължаваше да страда от липса на идеи как да бъде постигната победата. Старозагорци нанесоха своя удар в 75-та минута, когато Аласан Н’Диае се измъкна от Оршулич след центриране от непряк свободен удар и с глава откри резултата. 

 

Четири минути преди края на редовното време, Червените спечелиха дузпа за нарушение на Макенджиев срещу Тони Силва. Вратарят обаче се реваншира за грешката си и спаси наказателният удар на резервата Стефан Никулич. Така ЦСКА допусна втора поредна загуба в първенството и при победа на Лудогорец срещу Левски утре, ще бъде изместен от първото място в класирането.