Хамилтън показа кой ще води темпото през 2015 г.

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън триумфира в първия кръг от Формула 1 за сезон 2015.

 

Световният шампион, който потегли от първа позиция, финишира пред съотборника си Нико Розберг. Трети на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн завърши новото германско попълнение на Ферари Себастиан Фетел. Четирикратният първенец във Формула 1 изпревари минимално Фелипе Маса от Уилямс.

 

Триумфиралият днес Хамилтън записа 34-та победа в кариерата си, но първа в Мелбърн от 2008 година насам. Той благодари за подкрепата на феновете, като красноречива оценка за представянето му дойде от неговия съотборник Нико Розберг.

 

"Въпреки, че дадох всичко от себе си, не успях да спра Люис, защото той кара по шампионски, но до края на сезона ще се опитам да го затрудня максимално, за да оправдая заплатата си", заяви Розберг. 

 

Наградите на призьорите бяха връчени от големия актьор Арнолд Шварценегер, а иначе освен с доминацията на Мерцедес състезанието ще бъде запомнено с още няколко факта. В Мелбърн реално стартираха 15 пилоти.

 

Преди загряващата обиколка повреди получиха Даниел Квят и Кевин Магнусен, а Валтери Ботас се отказа заради болки в гърба. 17-годишният Макс Верстапен стана най-младият пилот, участвал в кръг от Формула 1. Следващият старт от сезона е на 29 март, когато ще се проведе Гран При на Малайзия.​


Любителите на високите скорости ще могат да се насладят на състезанията от Формула 1 по „Диема спорт”.