Обявата беше публикувана днес и вече е видяна от хиляди интернет потребители

Подарява се колело! Но само на собственика му. Следва пример за благородна постъпка в интернет. Мъж от София обяви за продажба велосипед, който смята за краден. Продажба без пари, но само - на истинския собственик.

 

Потребител на един от сайтовете за безплатни обяви публикува днес снимка на красив велосипед и написа: 

 

"Днес закупих велосипед, за който съм сигурен на 99%, че е краден. Закупих го нарочно, защото съм дал минимална сума за такъв велосипед и знам, че собственикът с кеф би си го взел обратно. Знам какво е да ти откраднат нещо толкова ценно като велосипеда. Велосипедът е градски 28"-ца, със скорости, синя алуминиева рамка (дамска), с калници, багажник, динамо с фар, звънче, място за бутилка, преден амортисьор и катинар (с червена закопчалка) намотан на рамката до седалката".

 

Той уточнява, че публикуваната снимка всъщност няма нищо общо с велосипеда, който е купил и подчерта, че няма да сподели и точната марка и модел, но призова всички, които се съмняват, че това може да е именно тяхното колело, да му пишат. 


Вчера един велосипедист изгубил шанса си да кара колело. Млад мъж му го откраднал. И го продал на сервиза на Георги.


„Неадекватен, недобре облечен, със скъпо колело. Сумата, която искаше, беше нищожна за такъв тип велосипед”, разказа Георги Георгиев.


Георги го купил, но иска да го върне на собственика. Безплатно. Защото за него велосипедът е на пиедестал. Снощи пуснал обява в сайт за разпродажба на вещи.


Умишлено от чужд профил и умишлено без истинска снимка на колелото. Но обяснил основното: със скорости, със синя алуминиева рамка, динамо с фар. Ще го покаже само на този, който даде точно описание.


„Или снимка като няма снимка, има ключ като няма ключ, има документации за това колело. Достатъчно е да си извади ключа и да си отключи катинара от седалката”, добавя Георги.
От снощи на Георги са писали над 70 души.


„Много хора, на които са откраднати подобни велосипеди пишат, даже имаше човек, който оспорваше. Тези снимки аз съм ги запазил и ако техните колелета попаднат при нас, знам към кого да се обърна”, допълва Георги.


И защото знае колко е неприятно да му откраднат колелото от 4-5 лични опита, Георги вярва, че велосипедът ще си намери притежателя. И е научил и дъщеря си да е бдителна.


Ако до два месеца притежателят на екзотичното колело не успее да си го отключи, мистериозният велосипед с висок клас компоненти сигурно ще бъде продаден. Този път наистина.


Повече по темата гледайте във видеото.