Наставникът се раздели с клуба заради несъгласие с акционерите

 

Стойчо Младенов официално напусна ЦСКА. След седмица на постоянно напрежение в клуба, в крайна сметка се стигна до раздяла с наставника, който обясни причините за решението си на своя личен сайт:

 

"Доверието в мен бе свалено публично. Сложиха ми примка на врата. Нямам право да остана треньор на ЦСКА, когато основните акционери не ми вярват. В това число не поставям Александър Томов. Заради него аз два пъти се отказах от оставката си в последните дни. 

 

Във футбола задължителни цели не се поставят. Особено в ЦСКА, където повече се говори за дългове, отколкото за футбол. Истинската цел на ЦСКА днес е да стъпи на крака и да съществува. Почувствах се като човек, осъден на смърт, без да е направил престъпление".

 

Поводът за думите на Младенов е изказването на акционера Юлиян Инджов, който е на път да придобие основния пакет акции. Вчера той бе категоричен, че треньорът трябва да напусне в края на сезона, ако не спечели титлата. 

 

Това бе четвъртият престой на Младенов като наставник на ЦСКА. Той има и две титли с Червените - през 2003-та и 2008-ма година. В мача срещу Берое утре, отборът ще бъде воден от Анатоли Нанков