Златин Златев е разочарован от нашата образователна система

 

Софийският университет срещу английския Кеймбридж. Вестник "Труд" публикува статия за магистър по право, който три пъти кандидатства за докторантура у нас и го късат. Така той заминава за Англия и сега е на крачка от това да бъде докторант в Кеймбридж. 

 

Повече от две години Златин Златев живее в Англия. Завършва магистратура там. Не крие, че се решава на тази крачка заради разочарованието от нашата образователна система

 

Златин пише имейл до бившите си преподаватели и благодари, че са го амбицирали да си търси докторантура другаде: "Трябва да знаете, че заради такива хора като вас България (и правната наука) са на такова ниво! Дано все пак ви е останала някаква съвест, за да може да си дадете сметка за това."

 

В отговор на провокацията професор Иван Русчев пише: "Великобритания е велика страна, именно защото може да си позволи лукса да приеме и посредствените хора от цял свят, включително и желаещите да мият чинии. В България е доста по-тесничко, има места наистина само за най-добрите." 

 

От Софийския университет признават, че отговорът на преподавателя е бил непремерен, но и допълват, че Златин е бил късан в три различни години от различни комисии. Нещата обаче далеч не свършват тук - Златин поискал да получи 128 000 паунда неимуществени щети.

 

Междувременно във Фейсбук се появи иронична група "Да поздравим професор Иван Русчев". Там има и призив преподавателят да бъде награден със „Златен скункс”. Самият професор цял ден не отговаряше на обажданията и съобщенията на екипа на Нова телевизия.