Прекратено е финансирането на федерацията до изясняване на случая

 

„Цели четири години не е имало проблем с доставките на хранителни добавки за българските щангисти”, каза в „Здравей, България” Марио Маринов, собственик на фирмата за хранителни добавки, обвинена от Спортното министерство, че е объркала доставката за българските щангисти, които бяха хванати с допинг.

 

Антон Коджабашев, бивш шампион по вдигане на тежести, обясни, че фирмата може да продава чисти продукти, но треньорът чува, че даден препарат дава много сила и започва да го дава на спортистите. „Сред треньорите има много некомпетентни хора. Търсят се евтини препарати”, допълни той.

 

„В този спорт има много проблеми, има хора без образование, а са в ръководството и дават акъл”, каза Коджабашев.

 

Борислав Гидиков, изпълнителен директор на Българската федерация по вдигане на тежести, отхвърли обвиненията, че е купувал по-евтини препарати за щангистите и е прибирал разликата. Той беше обвинен и, че е давал забранени вещества на спортистите, но категорично отрече и това. „Все още не са излезли резултатите и не се знае откъде се е появило забраненото вещество”, каза Гидиков.

 

Изпълнителният директор на Българската федерация по вдигане на тежести заяви още, че финансирането им е прекратено до изясняване на случая.

 

Повече по темата гледайте във видеото.