Сред загиналите са и 16 ученици и двама техни учители

 

Траур в централата на ЕС и в три от най-големите държави на континента. Знамената са свалени за три дни във Франция, Испания и Германия.

 

Германия днес скърби заради загубата на 72-ма свои граждани. Страната е в шок, защото беше нанесен удар по един от германските символи- германската техническа изправност и сигурност. 

 

От летището в Дюселдорф стана ясно, че самолетът е имал технически проблеми ден преди фаталния полет.  Била е проверявана предната врата.  Такъв проблем при полет предизвиква декомпресия на самолета. Освен това преди 5 месеца пак Airbus на „Луфтханза” е имал авария във въздуха, но тогава пилотите са успели да овладеят ситуацията. Властите в Германия продължават да отхвърлят версията за саботаж.

 

Сред загиналите германци са и 16 ученици и двама техни учители. Трагедията разтърси дълбоко малкото германско градче Халтерн. Днес класните стаи на почерненото училище останаха празни.

 

Надявахме се, че са изпуснали самолета или че има два полета по едно и също време. Нищо вече няма да е същото”, сподели директорът на училището Улрих Весел. Ужасът, който близките на жертвите преживяват, е неописуем.

 

Днес пилотите на Germanwings отказаха да летят  заради несигурни условия на работа, а на летището в Дюселдорф беше създадено място за отдаване на почит на жертвите.

 

Репортер: Антоанета Николова