Състезанието е в неделя от 10:00 ч. по DIEMA SPORT

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще стартира от първото място в състезанието за Гран При на Малайзия. Хамилтън, който продължава по безупречен начин защитата на световната си титлата от миналия сезон, даде най-добър резултат по време на квалификацията на пистата “Сепанг“ и така получи възможността да бъде на първото място в стартовата решетка утре.

Хамитън бе най-бърз в третата част на квалификацията с време от 1:49.834. Това се случи въпреки капризите на времето, заради които предварителният кръг бе прекъснат след втората му част. Проливният дъжд смути значително състезателите. Те трябваше да изчакат в бокса, а механиците бяха принудени да се потрудят върху настройките на болидите и да сменят гумите.

Себастиан Фетел с Ферари остана втори с време 1:49.908. Във финала на квалификацията германецът изпревари другия пилот на Мерцедес Нико Розберг, който финишира трети за 1:50.299. Топ 5 на стартовата решетка допълват съотборниците в Ред Бул Даниел Рикярдо и Даниел Квят, докато 6-ти ще потегли Макс Верстапен.

Абсолютно фиаско претърпя двукратният шампион във Ф1 Фернандо Алонсо, който отпадна още в първата част на квалификацията и утре ще трябва да стартира 18-ти. Испанецът пропусна първият кръг от настоящия сезон, тъй като все още се възстановяваше от контузията си получена на предсезонните тестове.