В състезанието, проведено на Витоша, участваха 38 журналисти

Най-добрите скиори сред журналистите си разпределиха общо 16 медала в различните възрастови групи на 52-рото Държавно първенство, което се проведе в неделя вечерта на осветената писта "Витошко лале". 

 

В състезанието участваха 38 журналисти от 24 медии. В най-оспорваната възрастова група на мъжете до 45-годишна възраст най-бърз по трасето на гигантския слалом бе Константин Цанков от в. „Телеграф”, следван от Явор Василев и Диян Колев от ТВ7, в рамките на секунда и половина. 

 

При жените от същата група титлата спечели Елена Гюрова от Нова телевизия, пред Вихра Сиромахова от БНР и София Георгиева от БТА. 

 

Миналогодишният световен шампион от Швейцария в групата на мъжете старша възраст, Юлиян Стоянов от издателство „Лична драма”, защити златния си медал и отново даде най-доброто време по трасето. В тази група второ и трето място спечелиха Николай Нешев от sportmedia.tv и Пламен Вълков от в. „Стандарт”. 

 

Победителката в старшата група при жените Веселина Маринова от сп. „Меню” също се сдоби с нов смартфон. 

 

Още награди спечелиха Надежда Чипева от в. „Капитал” – 1-во място жени супер-старша възраст и Петър Горненски – 1-во място мъже супер-старша възраст.

 

Ежегодната проява, организирана от Българския ски клуб на журналистите, е валидна за участие в Световното първенство по ски за журналисти, което ще се проведе през февруари 2016 г. в сръбския ски-център Копаоник.