Новите собственици ще встъпят в длъжност на официална церемония на стадион "Славия"

На извънредно заседание на изпълкома на БФС собствениците на Левски и ЦСКА Тодор Батков и Александър Томов обявиха, че са намерили начин да излязат от кризата, в която се намират двата клуба.

 

„След дълги преговори стигнахме до общата позиция, че е най-добре да разменим постовете си, за да можем с управленската си експертиза да спасим най-големите отбори в българската история”, каза Томов.

 

През последните месеци привържениците и на двата клуба изразиха остро негодувание срещу управленците, като настояха те да прехвърлят акциите си на друг и да напуснат. „Феновете искат да си ходим. Затова ще изпълним исканията им. Никой обаче не е казал, че не може да се разменяме”, категоричен бе новият собственик на ЦСКА Тодор Батков. Новите собственици ще встъпят в длъжност на официална церемония на стадион "Славия", под патронажа на Венци Стефанов.

 

Той обаче настоя в екипа си да привлече свои стари познайници, като за спортно-технически директор на "армейците" ще бъде назначен Георги Иванов, а в състава ще бъде привлечен Наско Сираков, който ще играе с номер 71. "Независимо от възрастта си, съм сигурен, че ще мога да надбягам 90% от защитниците в "А" група. Надявам се да можем в края на сезона да сме на възможно най-малко точки зад "Лудогорец", които ще са шампиони", каза голмайсторът.

 

Александър Томов пък обеща на феновете на Левски, че сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" със сигурност ще бъде завършен до края на хилядолетието, а перлата в короната ще е "Златната топка" на Христо Стоичков, която Томов е успял да прибере незабелязано при напускането на "Българска армия". 

 

Треньори на двата отбора няма да има, те ще бъдат ръководени от произволно избрани "специалисти" със седмичен договор (по-дълъг от досегашните). Победителите ще се определят в ново лотарийно шоу всяка неделя вечер.

 

Промените не спират дотук - отборите ще запазят емблемите и екипите си, но ще са с разменени цветове, за да се наложи нова търговска марка на пазара и да бъдат увеличени продажбите на фен-артикули.

 

Highslide JS
Новите емблеми на Левски и ЦСКА

 

И двамата обявиха пред журналисти, че се надяват да нямат проблем с лиценза за УЕФА и с редовното изплащане на заплатите, тъй като са стигнали до споразумение за финансова подкрепа с Бойко Борисов, Цветан Василев, Папа Франциск и Фики Стораро.

 

И все пак, за да бъдем абсолютно коректни, ще кажем (ако не е станало вече ясно), че тази новина е шега по повод 1 април. Колкото и да ни се иска да не е така, Левски и ЦСКА все още са в криза, а собствениците остават на постовете си... засега.

 

Автор: Рой Хил