"Успяхме да навлезем в топ 10 в световния биатлон", коментира личният му треньор

 

Видео: БГНЕС

 

"Аз мислих, че с федерацията съм си изяснил отношенията още преди подготовката, когато се отделих с личен треньор. Оказа се, че съм бъркал. Поне такива са фактите. Няма да ги изброявам. Обещал съм нещата да си изглаждаме сами. Има неща, които трябва да си останат между нас", заяви националният състезател по биатлон Красимир Анев, цитиран от БГНЕС.

 

"Не бива да занимаваме хората с това кой какви решения е взел. Аз винаги съм искал да си решаваме проблемите с диалог вътре в кухнята - между нас. По стечения на обстоятелствата се налага нещата да излизат извън контрол", добави Анев.

 

"Радвам се, че отново съм удостоен с тази награда. Измина дълъг сезон и тези отличия означават, че вървим напред. Не можем да бъдем недоволни от сезона. Това си е поредното признание от страна на спортната журналистика към моята работа с треньора ми. Има едни хора, на които искам да благодаря. Те винаги са ми помагали. На първо място това е семейството ми, благодаря на почти всички треньори, с които съм работил... даже на всички. Има такива, от които съм научил и какво не трябва да се прави. Благодаря на личния ми треньор за съвместната ни работа и на Дияна Галева, която ме откри за биатлона", каза още Анев, който бе награден за "Спортист на месец" в Пресклуб "България".

 

"Имаме още затворени врати и те ще останат такива до края на този олимпийски цикъл. Успяхме да навлезем в топ 10 в световния биатлон. Краси е голям професионалист и знае как да намери ключ за всяка една затворена врата. Има още какво да се желае към спортно-техническите качества", добави личният му треньор Георги Фъртунов.