Компанията иска да предлага телекомуникационни услуги от свое име

Google планира да пусне собствена мобилна услуга, в рамките на която ще предлага напълно безплатен международен роуминг за всички абонати. За тази цел интернет компанията преговаря с няколко телекомуникационни оператори, пише британският "Телеграф", цитиран от БГНЕС.

 

И световните медии наскоро писаха, че компанията иска да предлага телекомуникационни услуги от свое име. Google не трябва да изгражда собствена инфраструктура от нулата, а ще разчита на вече съществуващите в собственост на други оператори.

 

Google вече води преговори с компания от Хонконг – "Hutchison Whampoa Limited", която се занимава с телекомуникации. Те са собственици на марката "Three", която пласира мобилни услуги и на европейския пазар. Неофициално се говори, че тази компания може да стане собственик на мобилния оператор O2, което само по себе си ще разшири влиянието им на пазара.

 

Google иска да даде възможност на потребителите за повикване, сърфиране и изпращане на съобщения без допълнителни разходи, когато се намират на пътуване в други страни. Засега не се знае кога точно компанията планира да стартира новите услуги.