Изчезнаха ключовете за общинските коли и печата

 

Саботаж в Неделино. В първия си работен ден новият кмет не можа да влезе в кабинета си. Изборът му предизвика протести и блокада на общината. Напрежението в Неделино започна след разследване на Нова, при което кметът Стоян Беширов беше обвинен за злоупотреби за над 900 000 лева.


Откриваме новия кмет да работи в примната на администрацията. Не може да влезе в кабинета си, въпреки потвърждението на избора му от Административния съд и Областният управител на Смолян.


Кабинетът на градоначалника на Неделино все още е затворен. Причината - зам.-кмета Фанка Георгиева отказва да предаде ключовете.


Всички документи и ключове от кметския кабинет са при нея. Говорих по телефона и каза, че засега няма да ми ги предаде. - Защо? - Ами нещо обжалвали”, обясни новоназначеният кмет на Неделино Румен Русанов.


Георгиева беше назначена от Беширов при започване на делото за отстраняването му от кметския пост. Опитите да я открием в дома й, и по телефона останаха безуспешни.


Ключовете за общинските коли и печата също липсват.


„Двата автомобила вчера липсваха.Със съдействието на полицията бяха паркирани на паркинга на общината. В момента на единия джип и пежото липсват ключовете”, заяви Огнян Бабачев, председател на Общинския съвет в Неделино.


Ако до утре те не бъдат предадени, новата управа ще търси помощ от полицията. В същото време Георгиева е отстранена от поста си. На работа не дошли обаче някои от чиновниците сред, които и главният счетоводител. От цялият хаос в администрацията, потърпевши четвърти ден  са хората от Неделино.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова