През октомври миналата година певецът прекъсна концерт в Чикаго

Легендарният музикант Би Би Кинг, който е на 89 години, обяви, че има проблеми със здравето и получава медицински грижи в дома си в Лас Вегас, предаде БТА.

 

„Благодаря на всички за благопожеланията и молитвите", написа Би Би Кинг на сайта си в интернет. 

 

Съобщението му беше провокирано от сайта TMZ, който пусна негова снимка със закрепени електроди за електрокардиограма, на която изглежда много отпаднал. Към снимката сайтът пусна текст за конфликт между дъщерята на музиканта и мениджъра му за това как да бъде лекуван. 

 

Повиканите от нея полицаи се обадили на бърза помощ и музикантът бил закаран за преглед в болница, който показал, че е претърпял лек инсулт. 

 

Би Би Кинг бе приет в болница и в началото на април заради дехидратация, причинена от диабет тип 2, от който страда над 20 години. Той беше изписан малко след това, като каза, че се чувства много по-добре. 

 

През октомври миналата година певецът прекъсна концерт в Чикаго заради преумора и дехидратация и след това турнето му бе анулирано.

 

89-годишният Крал на блуса е един от най-великите китаристи в историята. легенди като Ерик Клептън признават неговото влияние. Роден е в Мисисипи на 16 септември 1925 година. Той има близо 30 студийни албума и е прекарал над 65 години на сцената, изнасяйки понякога по 300 концерта годишно.