Той се оплака, че заради министерския пост харчи пари за дрехи, които дори не харесва

 

„Успявам да спестявам. Ние сме свикнали. Досега бяхме на най-ниските заплати в сферата на образованието. В Софийския университет и БАН може би са най-ниски заплатите. Обикновено все до втората седмица стига заплатата. После все се случва някакво чудо”, заяви в рубриката „Карай направо” образователният министър проф. Тодор Танев.


Той се оплака, че заради министерския пост харчи пари за дрехи, които дори не харесва и се зарече, че никога няма да стъпи в университета с бяла риза.


Репликата за Ломоносов, с която образователният министър се прослави в медийното пространство, проф. Тодор Танев обясни, че е единственият му гаф. Сподели обаче, че непрекъснато се опитват да го дискредитират.


„Това е номерът да дискредитират един човек и да му създадат биография, каквато той няма. А тези, които ме дискредитират, не знаят какво съм казал там”, оправда се проф. Танев.


„Ние имаме силно субективно отношение към нашите младежки години. Всяко поколение казва, че то е имало по-добро образование, отколкото това в момента. Основен проблем е статутът на българския учител. Занижен е. Второ - ние не работима с родителите. Те могата да бъдат използвани по-активно. Трябва да видим кой от съществуващите модели може да работи ефективно в България. Помислете дали 3 часа, прекарани с родителите, компенсират 10 часа, прекарани в интернет”, заяви още образователният министър.


Като решение на съществуващите проблеми в образователната система, министърът видя влизането на информационните технологи в училищата.


„Тогава, когато е поднесено интересно, интерактивно и под формата на игри, бъдете убедени, че ролята на интернета ще бъде силно отслабена”, категоричен бе той.


„До момента никога не съм бил подкупен и няма да го направя”, добави още образователният министър.


Целия разговор гледайте във видеото.