Предвиждат се и подвижни бани и перални

 

Млади артисти започват да строят подвижни къщички за бездомните, които събират отпадъци за рециклиране. Домовете на колела също ще бъдат направени от неща, които изхвърляме от домовете си. Амбициите на проекта „Градски номади” предвижда в бъдеще да се направят дори подвижни бани и перални.

 

Освен това с количките бездомниците ще могат по-удобно да събират и пренасят боклуците, които дават за вторични суровини. Материалите за подвижна къщичка за първия бездомник тепърва се събират. 

 

Стига да иска, първият собственик на подвижна къщичка, ще бъде Славка. „Живеех с един мъж, но той беше алкохолик и ми нанасяше побой и тогава реших, че е по-добре да съм на улицата отколкото да търпя такъв начин на живот. На улицата съм, страхувам се, но никой не ме бие”, сподели самата тя пред Нова.

 

Едновременно сама, но и винаги сред хора, Славка избира животът на улицата. Не се срамува от това, защото вярва в хората. „Истината е, че нас ни защитават хората. От престъпниците нас ни защитават хората”, каза още Славка.

 

Казват, че светът не е направен от атоми, а от миниатюрни истории. Следващата може да бъде тази на Славка, която изгуби дома си и го намери отново…благодарение на хората.