Обезпокоени сме от случващото се в здравеопазването, заяви зам.председателят на ГЕРБ

"Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа", заяви на пресконференция в Шумен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС. 

Още по темата

 

"Преди да стартираш една реформа, ти трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа. Сами разбирате - докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех и ще се генерира огромно напрежение", каза още Цветанов по темата за сливането на болници и протестите на медици.

 

"Онкологичните диспансери са изключително важен елемент от функционирането на една здравна система и по този начин да пренебрегваш или да взимаш тези решения, смятам, че е некоректно и към самите пациенти. Надявам се, че ще има повече диалог, повече информираност. И действително да се даде какви са очакваните резултати. Защото винаги, когато правиш една реформа, трябва да предвидиш очакваните резултати, за да може в съответния времеви период, да разбереш действително дали тя е успешна", каза Цветанов, като добави, че в ГЕРБ следят процесите много внимателно.

 

"Ежедневно на нашите депутати и представители по места звънят доктори и ръководители на здравни заведения, обезпокоени от случващото се. Всичко зависи от начина, по който бъде възприета тази реформа и след това оценена", заяви Цветан Цветанов.

 

Пред журналисти той коментира и предстоящите местни избори, като щрихира целите, които си поставя партията за тях. "Към настоящия момент имаме 94 кмета на общини, от тях 14 на областни градове, имаме 1601 общински съветници. Целта, която сме си поставили, е над 100 кмета, 16-18 областни града и над 1700 общински съветници. Колкото повече общински съветници имаме, толкова по-успешна би могла да бъде политиката на съответния кмет и толкова по-малко ще се налага да се влиза в някакви договорки, които може би остават като усещане в обществото за някаква безпринципна политика", каза той.