Кризата в Македония продължава

 

Протести и контрапротести в Македония. Още не е ясно дали премиерът на страната Никола Груевски ще получи подкрепа. 

 

По-късно тази вечер в района на Порта "Македония" в Скопие ще се проведе голям митинг в подкрепа на министър-председателя. Подготовката започна рано сутринта. На мястото могат да се видят големи транспаранти на ВМРО-ДПМНЕ. 

 

Сузана е загубила работата си в телевизията, защото не е подкрепяла правителството на Никола Груевски. Сега е в палатковия лагер на опозицията. Питаме я ще се стигне ли до сблъсъци с контрапротестиращите.

 

„Те са на друго място, ние сме тук. Ние сме със самочувствие и ще бъдем мирни. От наша страна няма да позволим насилие. Надявам се, че и те ще имат разбиране за ситуацията. Засега няма проблеми. Нито  от тяхна страна, нито от наша”, каза журналистът Сузана Тасева.

 

Още по темата

Митингът на хората, които искат сегашното управление да остане, все пак притеснява палатковия лагер.  Но само защото според тях хората от контрапротеста не си давали сметка какво коства Груевски на страната.

 

„Груевски и неговата тайфа, банда, казваме и окупарторска, диктаторска банда, те насъскват нормалните хора. Умен човек не би извършил такова нещо, но обикновените хора, телевизиите, тъй като нашите медии не са демократични, те не съобщават. Например македонската държавна телевизия досега не е била тук”, каза д-р Никола Нацев, коремен хирург.

 

Не всички са на това мнение. Премиерът още има много поддръжници.

 

На огромна сцена Груевски и приближените му ще застанат пред народа, за да потърсят подкрепата му след 9-годишното си управление.