Едно от тях е на 42 години и е от сватбата на принцеса Ана

Парчета от торти, едното от които е на 42 години, от 5 британски кралски сватби са изложени в Лондон до 6 юни, преди да бъдат предложени за продажба на търг на 27 юни в Лос Анджелис, пише Франс прес.

 

Остатъците от торти са придружени от бележки, върху които е изписано, че не са годни за консумация. Парчетата са събрани от Ленард Маси, бившия шофьор на Елизабет Втора, който ги съхранявал в оригиналната им опаковка с кралския монограм. 

 

Най-новото сред тях е парче от плодова торта, напоена с бренди, от сватбата на принц Уилям и Катрин през 2011 г. Аукционната къща оценява това парче на 600-800 долара.

 

Парче от тортата от сватбата на принц Чарлз и Даяна през 1981 г. е с оценка 1000-2000 долара. Най-старото датира от 1973 г. и е от сватбата на принцеса Ана - второто дете и единствена дъщеря на Елизабет Втора и Марк Филипс. 

 

На търга ще бъде изложено също парче от сватбената торта на принц Андрю и Сара Фъргюсън от 1986 г., както и парче от тортата от втория брак на принц Чарлз с Камила от 2005 г.