При МХ85 имаме изцяло българска тройка на подиума

Повече от успешно се представиха родните състезатели в 5-ия кръг на Източно-Европейския шампионат по мотокрос на трасето "Глобаре" в Сърбия, информира БГНЕС.

 

Само в един клас победата спечели пилот от Гърция, а в някои от останалите дори имаше изцяло български подиум. При МХ 65 дойде успеха за представителя от южната ни съседка Антониос Самалис, който триумфира в първия манш, а във втория остана 2-и и с общ сбор от 47 точки се качи на първото място. Втори завърши Мариус Поповиси / Румъния/, а трети Димитър Грозданов (България), който финишира 2-и в първия манш и 3-и във втория и събра нови 42 точки към актива за генералното класиране.

 

При МХ85 изцяло българска тройка на подиума. Както в първия, така и във втория безапелационно Алекс Димитров победи, а след него останаха Жулиян Георгиев и Виктор Касабов. Любопитно е, че първите трима финишираха един след друг и в двата състезателни манша. В клас МХ2 Валентин Роглев спечели и в двата манша и взе 50 точки от Сърбия за генералното класиране, след него трима българи завършиха с по 40 точки в подреждането, но заради по-добри позиции във втория манш, на 2-ро място до Роглев на стълбичката за награждаване застана Кристиян Ангелов, трети Хакан Халми, а Любомир Васев остана 4-и след същата спечелена позиция във втория манш.

 

Тодор Тотев победи в клас МХ1 завършвайки в 2-и в първия и 1-и във втория манш. Тотев прибавя 47 точки, колкото и втория в класа Кристиан Илиовски /Македония/, който имаше късмета да спечели първия и да остане след Тодор във втория на трасето в Глобаре. Трети и четвърти в крайното класиране и също с равен брой точки от двата манша с по 36 останаха Денислав Ангелов и Калоян Илиев.

 

При МХ Мартин Тодоров спечели и двата манша, втори от кръга в Сърбия с общо 42 точки си тръгна Веселин Малинов, а трети с 40т. Юлиян Райчев. В МХ АТV победител стана Мартин Милев (България). Следващият кръг от ИЕШ по мотокрос ще бъде на 29 и 30 август на мотополигон "Ридо", Самоков.