Талантливият актьор си отиде от този свят през лятото на 2014 година

Точно преди една година от този свят си отиде талантливият актьор Робин Уилямс. Холувудската звезда беше открит мъртъв в дома си в Калифорния, а от полицията съобщиха, че той се е самоубил. 

Още по темата

 

Пред камерата и на снимачната площадка Робин Уилямс е уважаван професионалист. Започва като комедиен актьор в телевизията, но най-известните му роли не са комедийни. Критиците много харесват играта му в "Добро утро, Виетнам". А филмът "Обществото на мъртвите поети" е посрещнат с всеобщо одобрение.

 

Highslide JS
 

Той е носител на „Оскар” за ролята си в "Добрият Уил Хънтинг". В благодарствената си реч тогава той за пореден път показа, че може да се шегува с всичко: "Искам да благодаря на съпругата ми, Марша, която топли сърцето ми. И най-вече на покойния ми баща, там на небето, който когато чу, че ще ставам актьор, каза "Добре, но ако имаш и истинска професия, например заварчик".

 

Три пъти е номиниран за „Оскар” за главна мъжка роля. Многократен носител на наградата „Златен глобус” и най-престижната телевизионна награда „Еми”.

 

Зад кадър обаче Робин Уилямс се бореше с депресия и тежки зависимости. Още в началото на кариерата си той злоупотребява с кокаин. През 1986 г. заявава, че е чист, но това не е чудото, което актьорът очаква. Дори за проблемите си той говори с чувство за хумор.

 

Highslide JS
 

След като излиза от клиниката, той остава чист за две десетилетия, в които дава най-добрите си роли и получава множество номинации и награди. През 2006 г. обаче отново влиза в клиника, а три години по-късно претърпява операция на сърцето.