Здравната реформа върви, коментира премиерът

 

"Вотът на недоверие на БСП няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща", коментира премиерът Бойко Борисов. 

Още по темата

 

Преди дни Корнелия Нинова обяви, че „БСП Лява България” "ще внесе вот на недоверие към кабинета веднага след Нова година, а една от темите ще е здравеопазването. 

 

"Дефицитът на НЗОК миналата година беше 400 млн. лева, а тази година ще е под 10 млн. лв. Това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са харчени през предишните години. Не искам да казвам как", коментира Борисов и добави: "Убеден съм,  че вотът няма да мине, защото в здравеопазването се направиха доста неща и още се правят, здравната реформа върви".

 

Премиерът коментира и решението на ДСБ да мине в опозиция.  „В тази партия са събрани едни от най-интелигентните хора, но са  по-емоционални", заяви Борисов. Той призова за повече разум и за обединение около това, което е направено. На въпрос как възприема ДСБ, той отговори: „Как да ги възприемам, като довчера с Радан бяхме първи приятели, аз не тая нищо лошо към него“, каза той. 

 

Запитан кога ще стане ясно кой ще е следващия правосъден министър, Борисов заяви: "Ще изчакам във вторник, когато Реформаторите трябва да заявят своята позиция и веднага след това ще  подготвим кандидатури за министри". 

 

"Смисълът на съществуването на една политическа партия е да реализира своите идеи във властта. За мен е важно и ДСБ и Реформаторският блок да реализират идеите си във властта. Не мога да приема връщането на ДСБ в капсулация, независимо от трудностите по пътя", коментира от своя страна здравният министър Петър Москов. 

 

Министър-председателят присъства на откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в  УМБАЛСМ „Пирогов“. 

 

Какво обясни Петър Москов за мотивите си да остане на поста здравен министър си припомнете във видеото: