Биляна никога няма да забрави как е загубила най-добрата си приятелка

 

На 21 декември се навършват 14 години от трагедията пред дискотека "Индиго", при която загинаха седем деца, а десетки бяха ранени.

 

Още по темата

Биляна и Мирела оцеляват.  Мирела закъснява, Биляна е спасена, а „Индиго” взима живота на най-добрата им приятелка Елена.

 

„Много често ходихме в тази дискотека. Проблемът беше, че моята приятелка не я пускаха да отиде и трябваше аз да се помоля да я пуснат и нея. Преди да отидем в дискотеката, отидохме до църквата „Св. Седмочисленици”. Аз запалих свещ, но тя – не. Имаше много време преди началния час на дискотеката, но ние решихме да отидем по-рано”, спомня си 14 години по-късно Биляна.

 

„Започнаха да идват много хора, само че тези, които идваха отзад, не виждаха, че ние сме напред и не ни пускат да минем. Блъсканицата беше наистина много жестока”, разказа тя.

 

„Това, което Биби ми разказа тогава, беше, че Елена е била облегната до стената, а нея са я дърпали и са се опитвали да я съборят. В един момент Елена вижда, че не може повече да я държи изправена и много бързо в суматохата тя я издърпва към себе си и сменят местата си. В този момент всъщност хората събарят Eлена и я повличат надолу”, спомни си Мирела.

 

Какво още разказа Мирела и Биляна за нощта на трагедията – гледайте във видеото!

 

Стажант –репортер: Владислава Тричкова